Saturday, May 31, 2008

Embryo

God wil dat niet, dat je een embryo onderzoekt op erfelijke ziekten. Dat denkt de ChristenUnie in ons kikkerlandje. Ik vraag me af of god wil dat mensen op hun 20-ste sterven aan een erfelijke vorm van kanker die door zo'n onderzoek voorkomen kan worden. De partij van Rouvoet is faliekant tegen de selectie van embryo's op ernstige erfelijke ziekten bij reageerbuisbevruchting.
Het Academisch ziekenhuis Maastricht zou dit dan mogen doen.

De heren van de ChristenUnie vinden echter dat deze medisch-ethische discussie in de ministerrraad moet worden besproken. Het gevolg is dat uitbreiding van de embryo-selectie nu niet mag. En dat alleen omdat een kleine minderheid, de partij bezit 6 van de 150 zetels, dat niet wil. Waarom wordt de zaak niet gewoon besproken in de Tweede Kamer? Dan kan een meerderheid zich uitspreken voor, of tegen embryo-selectie. Maar ja, dat zal de ChristenUnie wel niet willen omdat nu al wel duidelijk is dat een grote meerderheid in kan stemmen met de embryo-selectie. Logisch, want ieder weldenkend mens wil toch proberen te voorkomen dat mensen kanker krijgen. Toch?

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

foar it foarkommen fan kanker binne (ek) oare maatregels nedich. Allerearst: ophalde mei alle suker en oare troep yn us prefab-iten.

2:22 PM  

Post a Comment

<< Home