Thursday, October 18, 2007

Nummer 0087

Een bezoek aan het provinciehuis in Leeuwarden is een ware bureacratische strijd aan het worden. Eerst moet je door de poort. Je belt en vraagt aan de vriendelijke dame of de slagboom omhoog mag. Dan zoek je een uur of langer om een geschikte parkeerplek die er eigenlijk niet is. Aangekomen in het gebouw begint de ellende. Je krijgt een bezoekerspas met een nummer. Dan moet je bovenstaande administratie invullen. Daar MOET je kenteken op staan. Zo niet dan riskeer je op een afgesloten parkeerterrein van de provincie een wielklem. Het kost 10 euro om dat ding te laten verwijderen. Vreemd. Ik dacht altijd dat het provinciehuis een publieke instelling was. Waar je als burger zo naar een vergadering van de Staten kunt. Maar nee dus.

Het gaat om veiligheid hoorde ik van één van de provinciale ambtenaren (Oeps, lek!). "Nu staat in ieder geval geregistreerd wie wanneer op bezoek is geweest". Handig als de provincietop weer eens op zoek is naar een lek in het ambtelijk apparaat.

2 Comments:

Blogger Remco Reiding said...

Aha, iedereen registreren, zodat later te achterhalen valt wie mogelijk het provinciehuis heeft opgeblazen. (Alsof de administratie en de dader dat zouden overleven.)

Communististisch Nederland kan er ook wat van.

Goed om te zien dat je geen last hebt van blogvermoeidheid. Ik ben op www.ruslandblog.nl een herstart aan het maken.

12:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

je bent en blijft 'n nummer....

12:33 AM  

Post a Comment

<< Home