Thursday, August 30, 2007

Kyiv: Hinken op twee gedachten...

...want kijk nu eens goed naar onderstaande foto. Daar zie je rechts een meisje lopen van een jaar of 16. Ze heeft twee heel onschuldig ogende staartjes. Maar daaronder een uitermate uitdagend kort rokje en hoge hakken. Deze dame liep door de stad met haar moeder. Heeft die tegen haar gezegd: Schat, je mag niet te seksueel gekleed, dus doe wat aan je haar... Of: Wordt toch eens volwassen en doe toch eens kort rokje aan!

Dan hieronder. De stickers achterop deze auto geven aan dat deze persoon moeite heeft met het verkeer. Want de 'Y' staat voor iemand die net heeft leren autorijden, dus pas op. De hak lijkt me duidelijk. José reageert furieus: Zoiets doe je toch niet. Ontzettend niet vrouwvriendelijk. Hoe zit het met het feminisme hier? Aan de andere kant... Vrouw achter het stuur....

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ben het helemaal met Jose eens... zoiets doe je niet... want vrouwen maken statistisch gezien minder ongelukken dan mannen. Ze krijgen minder boetes en zitten toch veel op de weg.
De vrouw hoeft haar vrouwelijkheid niet te bewijzen, terwijl een man wel zijn mannelijkheid wil bewijzen door te hard te rijden, stomme dingen te doen, etc. Dus misschien moeten we die hak zien als een compliment. Ik ben een beginnend mobilist, met weinig kans op ongelukken!

9:11 AM  
Blogger Bootsma said...

Tuurlijk. Helemaal gelijk. Alleen, welkom in Kyiv.

6:22 PM  
Blogger Remco Reiding said...

De tekst onder de hak zegt: Mama aan het stuur.

Dus: deze sticker moet ervoor waarschuwen dat er kinderen aan boord zijn, lijkt me. Gewoon een slecht gekozen symbool dus de hak.

De heer in het verkeer is inderdaad meestal een vrouw. (En de automobilist die treuzelt ook. En degene die niet kan inparkeren ook.)

2:25 PM  

Post a Comment

<< Home