Tuesday, August 28, 2007

Moskou: Uit eten

Uit eten gaan in Moskou is een ervaring op zich. Obers zijn vaak nors, een besteld drankje krijg je pas na een lange tijd wachten. Is je glas leeg dan halen ze het weg en vragen ze niet of je nog dorst hebt. Het vlees is vaak belabberd van kwaliteit terwijl ze voor een stukje toch als rap 10 euro vragen. Bovendien is uit eten gaan in Moskou duur. Gemiddeld ben je in een goed restaurant 50 euro kwijt, exclusief drank.

Afgelopen zondag hadden we zo'n bijzonder ervaring. Op een terras aan het Rode Plein bestelden we een Pepsi Cola. Het was een 'draft' pepsi, dus poeder met water. Dit restaurant gebruikte echter kraanwater en dus smaakte de pepsi naar een mengeling van chloor, afvalwater en cola. Niet te zuipen en dus weigerden wij die te betalen. De manager werd er bij gehaald en er ontspon zich de volgende discussie:
R(emco): Deze cola is niet te drinken en dus betalen wij die niet. Hij smaakt niet naar cola maar naar kraanwater. we willen eigenlijk dat u die dus van de rekening afhaalt.
M(anager): U heeft de cola wel besteld en dus moet u betalen!
R: Maar we hebben 'm niet opgedronken en dus betalen we niet.
M: Smaken verschillen. U bent de eerste die klaagt.
R: Betekent dat dat ik schuldig ben?

M: Nee, nee... (vertaling: ja ja, stelletje zeurpieten)
R: We weten het goed gemaakt. We betalen de rekening maar de cola wordt betaald van de fooi voor de bediening.
M: ... Ik zal de bediende straffen. Hij had u dit moeten vertellen. (Totaal voorbijgaand aan de klacht en het feit dat Pepsi overal ter wereld ongeveer hetzelfde moet smaken. Dus niet naar smerig kraanwater.)

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pepsi is overal bagger...

2:51 PM  

Post a Comment

<< Home