Sunday, August 26, 2007

The Red Square Charity Bike Ride: Finish!!!

De Bike Ride zit erop. Na twee slopende dagen kwamen we zondag weer aan in Moskou. Slopend omdat de temperatuur overdag opliep tot boven de 36 graden in de schaduw. In de zon moest je al helemaal niet zijn want daar werd het zo'n 46 graden. Wat anders dan 'Simmer yn Fryslân.'

(Deze foto is om negen uur 's ochtends gemaakt. Het was toen al 34 graden). Maar genoeg over het weer. Nu de keiharde resultaten. Er is meer geld ingezameld dan andere jaren. Het exacte bedrag is nog niet bekend maar het gaat richting de 250 duizend dollar.

Deden er andere jaren voornamelijk expats mee, nu bestond het deelnemersveld voor 80 procent uit Russen. Steeds meer Russische bedrijven zien het nut van het steunen van een organisatie als DownsideUp.

(Het resultaat van een dag fietsen)

Nederland was met 8 man niet sterk vertegenwoordigd. Toch kaapte deze selectie van sterke vitale jonge mannen alle belangrijke prijzen weg voor de neuzen van de hongerige Russen. Zo won Royal Haskoning de bedrijvencompetitie en werd ondergetekende verkozen tot sterkste deelnemer!!!!!! Remco Reiding won de prijs voor beste quote met zijn antwoord op de vraag op wie hij liefst wilde lijken: Pamela Anderson.

(Ontbijten in voormalige Sovjet-hotels: Aardappelpuree met iets dat moet lijken op een gehaktbal. Gewoon een broodje kaas zat er niet in)

Het hele feest was goed georganiseerd. Het gebied waar we fietsten was mooi en goed uitgekozen. Veel klimmetjes en lange stukken vals plat. Voor een beetje getrainde fietser goed te doen.

Op een ding na ging alles goed. De buschauffeur op de heenreis wist de route niet. Zodoende zaten we meer dan vijf uur in de bus. Voor een rit van 110 kilometer!!! Meneer de buschauffeur wist niet waar Stoepino en had de moeite niet genomen op de kaart te kijken. Na vier uur rijden waren we nog maar 20 kilometer van Moskou en stonden we hopeloos in de file die we probeerden te vermijden. De buschauffeur is diezelfde avond nog teruggereden. Van hem ontbreekt sindsdien ieder spoor....

De finish!!!! Ik wil graag al mijn sponsors hartelijk bedanken. Zonder jullie had ik niet mee kunnen fietsen. Ik heb een mooi bedrag kunnen overmaken naar de organisatie, 1215 euro. Dat geld wordt goed besteed. DownsideUp werkt met een budget van minder dan een miljoen dollar. Met dat geld onderhouden ze een gebouw, geven ze cursussen aan arsten uit de regio en leren ze ouders hoe ze kunnen omgaan met hun kinderen met Down. Belangrijke zaken die in een land als Nederland vrij goed geregeld zijn. Hier nog steeds niet en daarom is onze hulp hard nodig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home