Sunday, June 10, 2007

De marathon van Leeuwarden

(Foto's Erika Dam)
Strakke benen heeft het al opgeleverd de training voor de 10 kilometer van Leeuwarden. Nu nog een medaille. Twintig voor elf schoot Barbara de Loor ons (lees: De deelnemers aan de 10 kilometer c.q. José en ik) weg. De temperatuur met zo'n 22 graden was aangenaam. De massa voor ons minder. Laverend door de smalle straten tussen een paar duizend deelnemers op zoek naar het juiste ritme. José had als doelstelling de marathon binnen een uur te lopen. Ik schatte mijzelf eerder al in voor een tijd van 55 minuten.
De zon brak na twintig minuten lopen door het wolkendek heen. Met elke zonnestraal leek het wel een graad warmer te worden. Vooral in het centrum. Daar was het drukkend warm.

Dit zijn de pro's. Voorop haas Gerrit Kramer (in het blauw). Hij moest na tien kilometer afhaken. Het ging hem te snel. De man in het geel achter Kramer is Remon van Lunzen. Hij wint de marathon in een tijd van 2.27.59

José haalde haar doelstelling niet. De tweede ronde is haar opgebroken. José, die liep met een blessure, kwam in ruim één uur en tien minuten over de einstreep. Ik kwam binnen in 57.16.

2 Comments:

Blogger Arjanne said...

Knap dien hear, moaie tiid! Lokwinske!

9:03 PM  
Anonymous Anonymous said...

Geweldige prestatie van jullie! Ik doe het jullie niet na. Nu niet, misschien wel nooit niet.

5:00 PM  

Post a Comment

<< Home