Tuesday, December 05, 2006

Lekker ite!

Een moderne omroep heeft een tv-kok. Mijn werkgever dus ook. Zijn naam is Reitse Spanninga. Deze man heeft een restaurant in Joure, It plein, en poogt nu Fryslân te verrijken met zijn kookkunsten. Dat lukt aardig. Het is een leuk programma met zelfs voor de leek goed uit te voeren recepten. Nu ambieer ik de post van tv-kok niet maar bij deze toch een recept voor een simpele lekkere pasta:

Pasta Alla Norma:
U heeft nodig 2 aubergines, 2 tenen knoflook, olijfolie, halve liter blik gepelde tomaten, verse basilicum, 400 gram stevige korte buispasta (bijvoorbeeld Penne)en 100 gram ricotta, zout en peper. Je snijdt de aubergines in blokjes, doet er zout overheen en laat ze een uurtje zweten. Ondertussen maak je de saus. Pers de knoflook, laat dat aanbakken, doe de tomaten erbij, dan de basilicum en laat dat een kwartier pruttelen. Ondertussen kook je de pasta. Was de aubergine, droog de stukjes met keukenrolpapier. Bak ze in een pan met olie, dep ze droog met keukenrol en breng op smaak met peper en zout. Meng de ricotta, de pasta en de aubergines door de saus en klaar is kees. Een uitermate smaakvol gerecht. Reitse, bist wolkom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home