Wednesday, September 23, 2009

Eefkes moai fuort nei Toscane

Het land waar je twee espresso, een cappuccino en twee gebakjes voor 4 euro 10 kunt bestellen en waar de pizza's met liefde gebakken worden. Cliché, cliché. Maar aan al het goede komt een eind. Dus ook aan deze vakantie. Na een heerlijke vertraging doken we zaterdagnacht weer ons eigen bed aan It Tek in Leeuwarden in.

Het leuke is en blijft het doorspitten van de stapel kranten. Kijken wie er dood is: Patrick Swayze. En, uiteraard wat Fryslân bezig heeft gehouden. Commissaris van de Koningin John Jorritsma zou minister Guusje ter Horst een 'eendagsvlieg' hebben genoemd.

Tijdens de eerste Statenvergadering kreeg gedeputeerde Piet Adema het voor zijn kiezen. Een motie van wantrouwen wist hij te overleven.

Ik las nog een triest verhaal over een stel achtergelaten honden in Lemmer. De eigenaar dacht dat de politie wel voor ze zou zorgen. We zijn veelzijdig en behulpzaam maar het uitlaten van andermans honden is geen kerntaak van de politie, aldus een woordvoerder.

Ik kreeg er niets van mee. Ik lag aan het strand bij Forte dei Marmi, wandelde door de straten van Siena en haalde ijsjes bij Beppe.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home