Thursday, January 29, 2009

SMS Aai oan nei...

Geniaal! Eureka! Er is een oplossing gevonden voor het kievitseizoeken in Fryslân. Dat is namelijk aan strenge regels gebonden. Er mogen maar 6934 eieren geraapt worden en dan ook alleen door leden van vogelwachtersbond BFVW. Hoe kun je zoiets nu goed bijhouden? Lang is er nagedacht en toen kwam iemand, ik geloof dat CDA-statenlid Rendert Algra het al had voorgesteld, met de oplossing: We laten de mannen die een ei vinden gewoon een sms sturen. Daarin zet je dan het aantal en als het provinciale maximum bereikt is dan krijg je een bericht terug dat je direct op moet houden met zoeken.

Eeehhhh FRAUDE? Joehoe bedenkers! Tijd om wakker te worden! Hoe ga je dit controleren? Bij iedereen langs gaan die een sms stuurt? Hoe zit het met de zoekers die hun mobiel vergeten zijn? Of sterker nog, die geen mobieltje hebben? Algra wil dat de kievitseizoekers een eizoekerszakboekje meenemen. Daarin moeten ze noteren hoeveel eieren ze gevonden hebben zodat de politie dat kan controleren. Lekker handig. "Sorry agent, mijn boekje zat in mijn broek die nu in de was zit omdat ik bij het polstokspringen in de sloot terecht kwam. Niets meer van over, dat boekje."

Vogelwachtersbond BFVW hoopt dat ze zo voldoen aan de eisen van de Raad van State. De Raad stelde eerder dat er een goed systeem moet komen om in de gaten te houden hoeveel eieren er geraapt worden. Maar dit systeem is niet waterdicht. Eerlijk gezegd denk ik dat geen enkel systeem dat is. Het kan dus betekenen dat dit het einde is van de lange traditie van het kievitseizoeken. Geen eerste kievitsei meer voor de Commissaris van de Koningin, geen meer voor de burgemeesters. Of de kievit er beter van wordt? Tsja, wie zal het zeggen.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

leuk hayo, mar wy wolle isa-foto's!!!

5:16 PM  

Post a Comment

<< Home