Monday, January 12, 2009

Blije is boos

Wat aan de late kant maar toch wil ik hier nog even terugkomen op oudjaarsnacht. In Fryslân moest de ME optreden. Dat deden ze in Burdaard en in Blije. Ze pakten daar 'oudere' jongeren aan die het de brandweer onmogelijk maakten een zogenaamd vreugdevuur te blussen.

In Blije werden 18 raddraaiers opgepakt. So far so good zou je zeggen. Maar nee, dus niet. De inwoners van Blije vinden het maar onzin dat 'hun' dorpsgenoten zijn afgevoerd met politiewagens. De politie zou veel te hard opgetreden hebben en er had niemand gearresteerd hoeven te worden. Toch gebeurde dat wel. (De kerk zal behoorlijk leeg geweest zijn die nieuwjaarsochtend)

In plaats van dat de Blijenaren de schuld bij zichzelf zoeken, halen ze uit naar de gemeente Ferwerderadiel en de politie. Alsof die er wat aan kunnen doen dat een stel idioten op nog geen vijf meter van het huis van een bejaarde man (lekker verantwoord) een kar volgeladen met spullen die voor een deel zijn weggenomen uit de schuren van Blijenaars in brand wordt gestoken. Alsof de politie verantwoordelijk is voor het feit dat een paar jongens vuurwerk gooien naar de brandweer. In Blije vinden ze het allemaal wel goed. Hun jongens zijn engeltjes en die doen zoiets niet. En ach zo'n vreugdevuur is toch alleen maar mooi? De weg die stuk gaat door de warmte van het vuur? Dat repareert de gemeente wel. Daar betalen we toch belasting voor?

In Marrum, een dorpje verderop, liep het in de nacht van 2007/2008 volledig uit de hand. Dorpsbelang had daarom nu maar een feesttent neergezet waar de jeugd kon drinken en... een fikkie kon stoken. Niets aan de hand. Misschien een beetje saai maar ach, wel rustig.

1 Comments:

Blogger richard said...

I would like to talk to you,fellow journalist.Have a nice weekend.

8:53 PM  

Post a Comment

<< Home