Wednesday, December 12, 2007

Eerherstel voor Foekje Dillema!!!!!!

De KNAU, de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie, moet Foekje Dillema rehabiliteren! Dillema stierf 5 december op 81-jarige leeftijd. Foekje was in 1950 waarschijnlijk de snelste vrouw van de wereld. Ze was zelfs sneller dan Fanny Blankers-Koen. Dat was verdacht zo vond de KNAU. Foekje Dillema was een wat hoekige vrouw met mannelijke trekjes. Reden genoeg voor de Unie om haar een seksetest te laten ondergaan. De conclusie destijds: Foekje Dillema is geen vrouw. Direct daarna werd ze uit de boeken geschrapt.
Het vreemde is dat de medische rapporten nooit openbaar zijn gemaakt. Dan was er nog de man van Fanny Blankers-Koen. Die was destijds trainer van Fanny en chef sport van de Telegraaf. Hij had er alle belang bij dat Foekje Dillema, concurrente, van het toneel verdween.

Binnen de familie is er nooit meer over gesproken. Tot nu want ze gaan de strijd aan voor eerherstel. In ieder geval moet er een excuus komen van de KNAU. In de gemeente Kollumerland zou een straat naar haar genoemd kunnen worden: De Foekje Dillemastraat.
Luister hier naar de neef van Foekje.

4 Comments:

Blogger Middle Ditch said...

Dear oh dear. The things people do to promote themselves by playing faul. Has Foekje never done another test to prove that she was a woman?

Have you heard of Sjoukje Dijkstra? Is she still alive?

She was my hero when I was little.

7:58 PM  
Blogger Bootsma said...

No she never did another test. The family set together, talked about it and said: We'll never talk about this again, never! I haven't got a clue about Sjoukje. I think she's still alive.

8:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

I know sjoukje is alive and sometimes even busy with figure skating....
Good story about Foekje.

4:54 PM  
Blogger Zeekraai said...

Do you remember Ria Steelman ?
Her name only, does already presume it's a man...
I won't say anything about her looks.
;-)

8:19 PM  

Post a Comment

<< Home