Saturday, April 14, 2007

Weer aan het werk

Terug aan het front in Fryslân. Tijd om me weer bezig te gaan houden met de provinciale problemen. Het begon al goed. Ik mocht naar een bijeenkomst van de Friese Plattelands Alliantie. Een club die bestaat uit bestuursleden van organisaties die in deze provincie opkomen voor de belangen van het platteland. Deze groep vindt dat de politiek helemaal geen verstand heeft van de natuur. Alle besluiten die de mensen in het Haagse nemen over dit onderwerp vinden ze maar onzinnig en praktisch onuitvoerbaar. De alliantie die bestaat uit mannen die sigaren roken maakt zich verder grote zorgen over de opkomst van bijvoorbeeld de partij voor de dieren. Die lui zijn volgens de sigarenrokers de grootste bedreiging voor de weidevogels. Marianne Thieme en co willen namelijk de jacht op de vos en de kraai verbieden. Twee predatoren die graag een weidevogeltje nuttigen en geen echte natuurlijke vijanden hebben. Na een uur de klaagzang van de alliantiërs te hebben aangehoord ben ik naar Heerenveen gereden. Naar de Black Sheep.

De Sheep is een motorclub. Justitie denkt dat ze banden hebben met de Hells Angels en dus zijn ze verdacht. Mensen die in het leger zitten mogen dan ook geen lid zijn van deze club. Nu was een luitenant uit Heerenveen dat wel en dus moest hij zijn lidmaatschap opzeggen. Dat deed de man maar defensie geloofde hem niet. Dus gingen ze hem schaduwen, tapten ze zijn telefoon af en is het gedaan met zijn carrière binnen defensie. De vraag is alleen: Is de motorclub Black Sheep een organisatie die te vergelijken is met de Hells Angels. Zijn ze crimineel en houden ze zich bezig met afpersing, moord en drugshandel? Zelf zeggen ze van niet. 'We binne gjin skouts, fansels net. Mar mear as in groep mannen dy't graach mei inoar sleutelje oan motoren en sûpe yn ús klubhûs binne we ek net'. Tsja. Vast wel. Jacco vertelde me net dat twee leden veroordeeld zijn voor ramkraken en dat de Sheep zo nu en dan een vuil klusje opknappen voor de Angels. Ik zag in het clubhuis van de Sheep een stel ruige mannen met een klein hartje. Zoals een kale man van twee meter vijf die glunderend vertelde dat hij tweede was geworden bij het NK op je achterwiel rijden. De wedstrijd was wel gehouden op een illegaal aangelegde baan en voor de wedstrijd was geen vergunning aangevraagd. Oppassen dus voor deze mannen. Levensgevaarlijk.
Update 7 maart 2008. Paulus van de Black Sheep zegt dat er nooit iemand van de club opgepakt is voor ramkraken. Ook knappen ze geen vuile klusjes op voor de Angels.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home