Tuesday, November 07, 2006

Paarden, Noorderleeg, Marrum (2)

De paarden zijn weg. De laatsten zijn dinsdagochtend ingeladen in veewagens en weggebracht naar de boerderij van Piet Lootsma in Tsjummearum. Daar blijven ze staan tot ze verder vervoerd worden. Een aantal wordt naar de slacht gebracht, een stuk of wat zijn bestemd voor de export en anderen mogen volgend jaar weer grazen in het natuurgebied.

De partij voor de dieren gebruikt de paarden voor politiek gewin. De partij heeft een fonds opgericht om te voorkomen dat de paarden geslacht worden. Stel, er was nu niets gebeurd. Geen paarden die vast zaten op een dobbe. Was de partij dan ook voor de viervoeters opgekomen? Was er dan ook een fonds geweest? Ieder jaar staan daar paarden. Die worden elke herfst weggehaald en zijn ook dan gedeeltelijk bestemd voor de slacht. Hoe zit het eigenlijk met een fonds voor koeien die naar de slacht worden gebracht?

Ik vind het dus een beetje idioot wat de partij voor de dieren nu wil. Typisch zo'n proefballon. Laat ze het geld gebruiken voor ontwikkelingshulp aan dieren in Afrika of zo.

Het gaat goed met de paarden. Geen van de dieren is ziek en ze zien er naar omstandigheden vrij aardig uit. Nu zijn ze dus terug bij Lootsma. Dit muisje krijgt nog wel een staartje. Het Openbaar Ministerie heeft de AID opdracht gegeven een vooronderzoek te doen met strafrechterlijke insteek. Duidelijk moet worden wie nu eigenlijk verantwoordelijk was voor dit 'paardendrama'.

Een leeg Noorderleeg. Op de achtergrond de dobbe waar de paarden stonden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home