Monday, June 30, 2008

Chernobyl, Oekraïne (1)

Een eerste foto van de zoveel besproken kerncentrale. Van links naar rechts zie je reactor 1 (bij die witte palen helemaal links op de foto), daarnaast staat 2. Onder de hoogbouw zitten de reactors 3 en 4. In het midden staat een grote pijp. Zoals bekend ontplofte in de nacht van 25 op 26 april reactor 4. Die wordt nu afgeschermd door een sarcofaag. De kerncentrale zelf heeft tot begin deze eeuw stroom geleverd. Reactor 1 wordt op dit moment vervangen. Zodra dat klaar is zal de centrale weer stroom leveren.

3 Comments:

Blogger Zeekraai said...

Ik was ooit 30 km noordelijker...
aan het hek dat de verboden zône scheidt van de rest van Wit-Rusland...
Als je terug bent maar 'n avondje foto's ( en 'n fles vodka ) ?

8:15 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ik ben zeer benieuwd naar je foto's. Wij gaan morgen naar de 30-km zone.

8:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hallo Bootsma. Ik volg je blog al een tijdje en ben zeer benieuwd naar je foto's nu wij er zijn geweest.

Ik wil wel even zeggen dat je info niet klopt. In het midden zie je reactor 4 waar de nieuwe sarcofaag over komt. Aan de rechterkant zie je reactor 3. Reactor 1 en 2 zijn niet zichtbaar en je vergeet nog reactor 5 en 6.

Overigens heb ik geen idee wat je gids heeft verteld, maar reactor 1 wordt niet vervangen. Alle reactoren zijn buiten bedrijf dus ik ben wel zeer benieuwd naar deze info.

Overigens ben ik benieuwd naar welke plekken je in Pripyat bent geweest. Heeft op ons een grote indruk gemaakt. Ben benieuwd, want ook bij jou zullen ze veel indrukken hebben achter gelaten.

11:18 PM  

Post a Comment

<< Home