Friday, July 06, 2007

Potstro in Irnsum

Ik heb deze week potstro gegeten. Dat was bij mevrouw Damstra in Irnsum. Zij runt daar een camping. Volgens haar past potstro wel bij een pelgrimsmaaltijd. Vroeger was het vooral eten voor de armen. Een bord vol in je maag en je kunt een dag flink doorwerken. Ik kan niet zeggen dat ik er kapot van was. Voor de liefhebbers een recept:

Ingrediënten
- 200 gram boekweitmeel
- 1 liter melk
- zout
- boter
Bereiding
Breng de melk samen met een snufje zout aan de kook.
Voeg daarna het boekweitmeel aan de melk toe en blijf flink roeren.
Na een tijdje is de 'brij' stijf geworden en hoeft u het alleen nog maar ongeveer tien minuten op een laag vuurtje gaar te laten worden.
Maak daarna een kuiltje in het midden van de brij en vul dat met stroop en (gesmolten) boter.

Ook lekker met doorgebakken spek.

Lekker ite!!!!

2 Comments:

Anonymous Arjanne said...

Noch lekkerder is it ast it mei sûpe makkest. En it is pas klear as de leppel der rjochtop yn stean bliuwt. MMM, hearlik!

5:56 PM  
Anonymous Anonymous said...

....en sa is 't krekt!!!

4:49 PM  

Post a Comment

<< Home