Wednesday, June 14, 2006

Mythen, feiten en citaten, Verenigde Staten

Onze reis loopt ten einde. Meer dan vijfduizend kilometer op de teller en vele ervaringen rijker. Onderweg kom je veel verschillende mensen tegen, leer je veel over een land en ontdek je de waarheid over de vele vooroordelen die wij Nederlanders hebben over de Amerikanen.
-Amerikanen zijn oppervlakkig! Niet waar. De meeste Amerikanen zijn echt geinteresseerd in wat je doet en waar je vandaan komt. Ze zijn beleefder en aardiger dan de meeste Nederlanders.
-In Amerika is alles groter! Absoluut waar. De auto's, de wegen, de maaltijden, de gebouwen, de bruggen etc..
-Op iedere straathoek kun je wel een geweer kopen! Niet waar. Onderweg kwamen wij zelden een wapenwinkel tegen. Ook hebben wij behalve politiemensen niemand met een geweer zien rondlopen.
-Amerikanen zijn nationalistisch! Waar. Op veel plekken hangt elke dag de vlag uit, zelfs bij de LA Times. En ook hier geldt: de vlaggen zijn groot!
-Amerikanen zijn fanatiek gelovig! Absoluut waar. We reden door een klein dorp ergens in de buurt van Death Valley. Naast het plaatsnaambord stond een opsomming van alle kerken die in het gehucht aanwezig zijn. Ik telde er zeven. Een paar honderd mijl verder in LA vertelde een vrouw ons dat Jezus op 7 juli om 20.00 uur in LA zal komen.
-Amerikanen zijn dik! Wel en niet waar. Het zijn extremen. Of ze zijn superslank en tot op het bot afgetraind of ze zijn mega-vet. Het is overigens wel waar dat er in de Verenigde Staten op elke straathoek een hamburgertent staat.

Amerikanen hebben trouwens ook vooroordelen over Nederlanders. Een paar citaten:
-,,Are you German?" Serveersters die afgaan op mijn blonde haren en blauwe ogen.
-,,The Netherlands? Is that the same as Norway? Oh, it's Holland. But you don't have your wooden shoes on..." De chauffeur van de sterrenrit door Beverly Hills.
-,,Netherland, that's far away. It takes ten hours to get here? Gee... That is a long way from home. I only flew to Arizona. Thought that was long." Motelreceptioniste in Bakersfield.
-Hayo die naar een ijssalon zoekt en een voorbijganger vraagt:,,Baskin Robbins, can you get icecream there?"Antwoord:,,You don't know Baskin Robbins?! Where are you from? The Netherlands? And they don't have Baskin Robbins over there?" Zegt de man die denkt dat alle Amerikaanse bedrijven overal op de wereld filialen hebben.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Hallo Sweethearts!
Wat een geweldig verslag van al jullie belevenissen, heel erg leuk gedaan. Geeft een mooi beeld van wat jullie meemaakten en hebben gezien. Dit artikel is ook wel echt uit mijn hart, Nederlanders hebben een compleet verkeerd beeld van the good old USA. Ik had het niet beter kunnen schrijven. Knap dat jullie dat allemaal zo snel hebben ervaren. Dit zijn namelijk feiten die hier moeilijk te vertellen zijn al was het maar om het feit dat NL-ers altijd menen de wijsheid in pacht te hebben, oordelen over dingen waar men zich niet in heeft verdiept. Ik was erg benieuwd aan het begin van jullie reis. Over hoe jullie the States zouden zien en ervaren. Over de sfeer. Over de gastvrijheid daar. Het eten. De natuur en de ruimte. Nu weet ik genoeg. Het duurt vast nog maanden om echt alles te begrijpen. Ik wens jullie een goede en veilige thuisreis toe. Zal blij zijn als ik weet dat jullie veilig en wel hier aangekomen zijn. Vicky & Martijn zijn in Chicago nu, Remco Ira & Dima (4!)in Kijkduin. Tot gauw, en geniet nog even.....xxx
PS.: Hoe smaakten de Brownies daar? :) :)

8:06 AM  
Blogger esbee said...

nog iets te melden inzake afro-americans? ;)

5:57 PM  
Anonymous Anonymous said...

Wij wensen jullie een goeie vlucht terug.
Groetejes uit muntendam:)

9:48 PM  

Post a Comment

<< Home