Saturday, April 25, 2009

De oorlog is niet voorbij

Dat is de titel van de lezing die mijn goede vriend Remco Reiding hield tijdens de herdenking van de overdracht van Kamp Amersfoort van de Duitsers aan het Rode Kruis. Het kamp werd op 19 april 1945 overgedragen en bevrijd.
Remco zoekt nabestaanden van Russen die begraven zijn op het Russisch ereveld bij Leusden. Daar liggen 865 oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjetunie begraven. Remco heeft 134 families opgespoord en op de hoogte gebracht van het lot van hun vader, oom of opa. Meer informatie: Klik hier. De toespraak: Klik hier.

Thursday, April 23, 2009

Overleden: Martin Bril

De foto is van september 2006. Martin Bril was toen in Oldeberkoop om inspiratie op te doen voor een volgende column. Meer over Martin Bril hier.

Wednesday, April 22, 2009

Moet een College zoiets doen?

Froeks tv had een leuk idee. Ze lieten het college van burgemeester en wethouders van Leeuwarden opdraven om in een filmpje Hans Snijder, nu nog hoofdredacteur van de Omrop, te feliciteren met zijn overstap naar de Leeuwarder Courant. Je ziet de burgemeester als een zesderangs nieuwslezer en de wethouders als verslaggevers van onder andere shownieuws en natuurmomenten. Iedereen krijgt de kans Hans te feliciteren. Knap staaltje werk van Froeks: Een college zover krijgen dat ze zichzelf zo voor lul laten zetten. Is er niemand die bedenkt dat zoiets niet echt handig is om te doen. Iets met serieus nemen en zo... Bovendien: Wat is het offciële standpunt van het college van b en w over de overstap van Hans Snijder? Leuk? Knap werk? Goede zaak? Hebben ze nou echt niets beters te doen daar...

Friday, April 10, 2009

Feestje van de EU in Kazan...

...met ja, echt waar, blote dames. Dit zijn foto's gemaakt op het feestje van de Europese Unie in Kazan. Ik was daar op uitnodiging van diezelfde Unie om te praten over minderheidstalen en de media. Uiteraard wordt zo'n dag afgesloten met een feestje. Dat deden ze in club Arena. Met een DJ uit Zweden, Dana Bergquist. In nachtclubs in Rusland is het gebruikelijk dat er meerdere strippers optreden, mannelijke en vrouwelijke. Op de site van de club hadden ze, hoe vreemd ook, alleen de foto's van de vrouwelijke strippers geplaatst. Op de site van de club mis ik trouwens wel een paar foto's. Zo traden er ook twee bruiden op die elkaar oraal gingen bevredigen op het podium. Leuk die feestjes van de EU. Nogmaals: In Rusland is dit dus heel normaal. Zelf bij feestjes van de EU.
(Foto's: Arena)
Een van de strippers

Danseres
Twee andere strippers

DJ Dana Bergquist.
p.s. Een EU-man vertelde mij trouwens dat de Unie alleen voor de DJ betaald heeft, niet voor de strippers. Die waren een leuke aanvulling, aldus de official.

Wednesday, April 08, 2009

Gewoon een leuke commercial