Thursday, September 27, 2007

Layers of Voyeurisme

Iets dat je moet zien. Een reportage over Japanners in een park. Let wel: Je wordt zelf onderdeel van het geheel. Klinkt vaag? Klik hier. (Met geluid).

Wednesday, September 26, 2007

Denemarken

Van Rusland terug naar huis vlogen we via Kopenhagen. Tsja... Dan ben je verplicht één echt hoogtepunt te bezoeken, zo vond cameraman Alle Faber. Aldus geschiedde...

Tuesday, September 25, 2007

Woning geschrapt

Een simpele brief van Bouwfonds: We kunnen niet voldoen aan het contract en zeggen het daarom op. Wat is er aan de hand? Bouwfonds denkt dat het door alle bezwaren nog wel een tijdje kan duren voordat er een bouwvergunning wordt afgegeven. Met name de Goutumers vinden het niet leuk dat er in hun achtertuin een nieuwe woonwijk gebouwd wordt. Dus geen huis. Maar wij zijn uiteraard niet voor één gat te vangen. Nog diezelfde dag namen wij een optie op een ander huis. In dezelfde wijk, alleen dan vier huizen verderop. Wat is het verschil? Tegen deze plannen zijn nooit bezwaren ingediend. De afgegeven bouwvergunning is onherroepelijk. Dus als we besluiten dit huis te gaan kopen dan gaat eind oktober begin november de eerste paal de grond in en wonen we in de zomer van volgend jaar in de Zuidlanden.

Herfst


Noardewyn op Youtube

Willem de Vries vroeg of ik reclame wilde maken voor één van zijn ideeën. Uiteraard. Willem is één van de presentatoren van het programma Noardewyn op Omrop Fryslân, iedere werkdag tussen half twee en vier uur. Artiesten komen langs en treden live op. Zo was onlangs Marc Lennon van Venice te gast en zong Ellen ten Damme de sterren van de hemel. Er worden ook filmpjes gemaakt. Klik hier.

Saturday, September 22, 2007

Terug in Fryslân

Ik was even een paar dagen in Rusland. Ik was naar de opening van een 'dairy-trainingscentre'. Klik hier voor één van de reportages. (Onder staat een link naar de repo) Verder wordt zondag 23 september tussen 12.00 en 14.00 uur op de radio een portret uitgezonden van Piet Bijman. Deze oud-gedeputeerde woont in Moskou en houdt zich daar bezig met van alles en nog wat.

Saturday, September 15, 2007

In de rij voor Herman Finkers

Zo´n 500 man stonden zaterdagochtend in de rij om kaarten te kopen voor de voorstelling van Herman Finkers. Het gerucht gaat dat dit zijn laatste show wordt. Ik stond 31-ste in de rij.


Theatergezelschap Tryater was jaloers op de lange rij wachtenden en probeerde de mensen uit elkaar te drijven met waterpistolen.

O ja, zes kaarten op rij vier was de oogst van deze zaterdagochtend.

Friday, September 14, 2007

The Beatles - Back In The U.S.S.R.

Maandag terug naar Moskou. Voor een trip van drie dagen. Even voor Omrop Fryslan naar een opening van een boerderij.

Wednesday, September 12, 2007

Gespot in Leeuwarden

Let vooral op de stickers achter op de auto.

De eerste kus

Aardig verhaal in Trouw van maandag.

Saturday, September 08, 2007

Opmerkelijk (4)

Riemer van der Velde is terug bij sc Heerenveen. Alsof de beste man ooit weg is geweest. Vorig jaar nam hij afscheid als voorzitter. Hockeyman Koos Formsma nam het stokje over. Formsma kon de erfenis van Riemer en co niet van zich afschudden. Na een paar mislukte transfers en aanstellingen (Tsjerk Bogtstra hield het ongeveer een maand vol als individueel coach) kreeg de hockeyer de keus de eer aan zichzelf te houden. En rara, wie komt daar weer om de hoek kijken: Riemer van der Velde en zijn secondant Foppe de Haan. Beide nemen zitting in de Raad van Commissarissen. Een nieuwe voorzitter vindt de club dan niet meer noodzakelijk. Zo is de cirkel weer rond: Foppe en Riemer terug bij Heerenveen. Wat kan er nu nog misgaan!
P.s. Misschien moet sc Heerenveen wel sc Riemer gaan heten.

Nieuwe aanwinsten: Roept u maar!!!

Titel: De loodgieter en de pijpfitster.

Titel: Verschillende Laarsjes. Beide gemaakt door Minne Hoekstra.

Wednesday, September 05, 2007

Een laatste blik op Kyiv





Daar scheen de zon wel.

Tuesday, September 04, 2007

Verkiezingen Oekraïne

Inwoners van Oekraïne mogen binnenkort weer naar de stembus. Voor Remco's Rusland schreef ik de volgende bijdrage: klik hier!

Sunday, September 02, 2007

Kyiv, filmset

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Overal waar we komen belanden we op één of andere manier op een filmset, zie hier en hier. Zo ook in Kyiv. Deze dame paradeerde op Michaelskova. Een of ander politiek programma met als gast Julia Timoshenko. Jullie weten wel, die dame met die Heidi vlecht.